Ulei de catina pentru slabit

In ziua de astazi, obezitatea sau, cel putin, luarea in greutate reprezinta una dintre problemele majore cu care se confrunta majoritatea populatiei, in special femeile, care sunt permanent atente cu greutatea lor. In tara noastra, gradul de obezitate este mai ridicat de la un an la altul, fapt cu adevarat ingrijorator.

Pentru a preveni si tratata astfel de probleme este primordial sa adoptam un stil de viata sanatos,  atat din punct de vedere alimentar, cat si sportiv. Reteta consta in crearea unui echilibru perfect intre alimentatie si activitatea sportiva. Mai mult decat atat, pentru a veni in sprijinul acestei initiative exista numeroase daruri ale naturii care constituie adjuvante importante in procesul de pierdere in greutate. Un exemplu concludent si asupra caruia au fost efectuate numeroase studii recente este binecunoscutul ulei de catina, obtinut prin presarea la rece a micilor fructe de culoare portacalie.

Nu stim daca aceasta proprietate era cunoscuta de majoritatea dintre noi, insa am fost placut surprinsi sa aflam despre acest beneficiu. Bineinteles, acesta nu are valoare exclusiva, prin urmare trebuie corelat, cum am specificat anterior, cu un stil de viata sanatos. Daca realizati acest lucru, cu siguranta, rezultatele nu vor intarzia sa apara. In orice caz, in America si in multe alte tari ale lumiii, acest ulei este considerat ca un nou produs miraculos pentru slabit.

De unde provine aceasta proprietate? Specialistii au identificat faptul ca aceste fructe prezinta un continut bogat de antioxidanti, un mix perfect de vitamine A, K, E, C, B1 si B2, nivele ridicate de acizi grasi si omega 3, aminoacizi, acid folic si flavonoide. Tot acestia considera faptul ca aceasta combinatie stimuleaza organismul sa opreasca procesul de stocare a grasimilor, devenind astfel un real sprijin in procesul de ardere a grasimilor si de pierdere in greutate, imbunatatind totodata activitatea tranzitului intestinal.

Mai mult decat atat, cercetatorii chinezi au venit in completare, afirmand faptul ca acest ulei contribuie la reducerea nivelului de colesterol rau, a anginei pectorale si imbunatatirea functiei cardiace la pacientii cu boli cardiace. Cu toate ca cercetarile in acest domeniu continua, acestea par sa promita rezultate exceptionale, pe viitor.


Acest ulei reprezinta o „bomba nutritiva” si indiferent de scopul pierderii in greutate sau mentinerea unei diete, beneficiile acestuia sunt net majore, astfel puteti sa consumati ca pe un supliment alimentar. Datorita continutului sau bogat va puteti bucura, printre altele, de un sistem imunitar puternic si o piele sanatoasa si tanara.


Medicina naturista, reprezinta de cele mai multe ori o alternativa ideala si o completare pentru orice tratament. Acest ulei, cu siguranta, reprezinta un real beneficiu pentru corpul uman si este indicat sa faca parte din dieta si tratamentul dumneavoastra, pe termen lung.